Juridische trainingen   20+ jaar ervaring   Snel & praktisch

Leer wat je moet doen als je een klacht binnenkrijgt

….en hoe je daar ook nog relaxt mee omgaat

Juridisch omgaan met klachten

Jij hebt natuurlijk een fantastische band met je klant. Totdat je een klacht binnenkrijgt. Hoe moet je nou precies reageren en moet je überhaupt wel reageren?  Welke opties heb je eigenlijk? En dat knagende gevoel na een klacht…wat doe je daar dan mee? 

Oh nee...

Krijg je ineens een klacht binnen!

Paniek. Echt pure paniek. Want jij hebt toch altijd een prima relatie met je klanten. Natuurlijk heb je geen eigen juridische afdeling of die zijn juist heel druk met andere dingen. Maar die heb je ook niet nodig. Sommige dingen kun je echt zelf oplossen. Zolang je maar weet welke opties er zijn en welke je zou moeten kiezen. Was er maar iemand die je daarbij kon helpen. Die in hele heldere taal kan uitleggen wat je kan doen als een klant lastig voor je wordt, moeilijk gaat doen….of zelfs een klacht indient! 

WAT??!!

Ja echt, dit voelt nooit lekker.

WAT NU? 

 • Paniek..wat betekent dit juridisch? 
 • Heb ik het niet goed gedaan? 
 • Gaat dit het bedrijf geld kosten? 
 • Moet ik een jurist inschakelen?
 • Hier heb ik toch helemaal geen tijd voor…

En nu..?

Jij lost dit echt allemaal zelf op

Op zo’n manier dat je jezelf juridisch indekt. Met een mindset die precies weet wanneer je wel die portemonnee even moet trekken en hulp in moet schakelen. Maar zelfs dan houd je de regie over je eigen dossier. Hallo, jij bent hier de baas. Empowered people, empower people is jouw motto!

 • Klacht ontvangen? Jij weet wat te doen!
 • Zonder juridische dreigingen, gewoon op een aardige manier
 • En boze klanten? Nee joh, helemaal niet nodig (of jij trekt je er niets meer van aan!)
 • Ook dat vervelende knagende gevoel verdwijnt 
 • Je voelt je veel relaxter en weet welke juridische opties je hebt bij een klacht
 • Je kan je aandacht weer richten op de leuke dingen van je werk
 • En we weten allemaal dat blije werknemers thuis ook veel gezelliger zijn! 

Volg een stukje uit Module 3 "Het aannemen van nieuwe klanten"

Legal Mindset Training

Juridisch omgaan met klachten

€ 197,– ex btw

Je leert volgens mijn trainingsmethode binnen 2 uur welke juridische opties je hebt als je een klacht binnen krijgt en hoe je omgaat met dat vervelende gevoel dat erbij komt kijken 

Aan het eind van deze training:

Wat anderen zeggen over deze training

5/5
Ik heb genoten van deze training! Ik weet nu dat juridische zaken óók op een leuke en frisse manier uitgelegd kunnen worden. Al is een klacht aan je broek misschien vervelend, na deze training ga je er met vertrouwen, empowered en deskundig in. Je weet wat wel (én wat niet) te doen, er komen plaatjes van apen op schouders bovendrijven en je vraagt je af of er brand is. Super veel geleerd. Miranda weet het goed uit te leggen, ik vond het jammer dat ik er al zo snel doorheen was. Een aanrader!
Hilda Blom
5/5
Hoe maak je iets leuk wat eigenlijk best saai is? Dat is wat jou lukt in je trainingen. Je kunt niet om juridische zaken heen als je je bedrijf goed wilt runnen. Ik beveel iedereen deze training dan ook aan.
Richard
Directeur Rheder Enk
5/5
In Jip en Janneke-taal juridisch weten wat je wel en niet mag en kan doen. Daar is Miranda echt perfect in geslaagd om me te leren. Jaren geleden ooit een training gevolgd in klachtgesprekken met klanten. Maar deze training zorgt dat ik nu ook weet hoe ik met leveranciers, collega kappers en anderen kan samenwerken. Dankjewel voor een dosis inzicht!

De training

Wat ga je doen

 • In 2 uur tijd vlieg je door 20 super praktische (en grappige!) video’s heen
 • Je weet daarna wanneer iets een juridisch probleem is, of (nog) niet
 • Alle juridische stappen die er zijn bij een klacht, loop je af 
 • Hoe lang je zelf met een klacht bezig blijft, ga je leren voelen 
 • Wanneer je een jurist in moet schakelen, weet je nu zelf
 • Je leert alles over de rechtsbeginselen “wie stelt, bewijst” en “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” 
 • Je gaat werken aan je mindset, hoe je juridisch leert denken vol zelfvertrouwen 
 • Je begrijpt met welke klanten je wel en niet wil gaan werken en waarom 
 • Je weet hoe je bedrijven moet zoeken in de kamer van koophandel en wat er op een uittreksel staat
 • De toets die in de training zit….daar ga je fluitend doorheen (of je weet meteen welke modules je nog even terug moet kijken;-)

De methode

Mijn unieke trainingsmethode

 

Niet alleen theorie is belangrijk, maar het ook echt in je systeem krijgen van leerstof is nog veel belangrijker. In al mijn trainingen ga jij daarom aan de slag met jouw Legal G.A.M.E. plan. Growth, Awareness, Mindset & Empowerment. Je groeit niet alleen in kennis maar word je ook bewust van welke opties je hebt, hoe je omgaat met interne weerstand en hoe dat je bedrijf en jezelf sterker maakt. Deze unieke combinatie tussen juridische kennis en mindset maakt dat jij de training ook echt integreert in je systeem, in je lijf. 

Aangenaam

Over Miranda Vleeming - van 't Hoff

Naast je baan een eigen bedrijf beginnen? Ik deed het. Als 40-plusser begaf ik me in het mijnenveld van de followers, Instagram, de haters en de communities. In de digitale wereld dompelde ik me onder in de e-learnings. Ik was op zoek naar een plek waar ik anderen kon helpen met hun juridische struggles. Omdat ik weet hoe druk het is om een eigen bedrijf te runnen, een parttime baan ernaast te hebben en ook nog in een gezin mee te draaien besloot ik om al mijn juridische kennis te stoppen in online trainingen. Die jij kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Met de intentie om het jou als kleine of startende ondernemer makkelijker te maken (en leuker!).

De basis voor alle kennis die ik met je deel komt voort uit mijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik heb daarna als docent recht gewerkt bij de Hogeschool InHolland waar ik alle trainingen live gaf want – houd je vast – e-learnings bestonden toen nog niet. Als bedrijfsjurist heb ik vervolgens meer dan 20 jaar gewerkt bij o.a. de gemeente Rotterdam, Equans en vele andere interessante – of totaal niet interessante – bedrijven. 

Ik weet hoe ontzettend veel geld je kwijt bent aan advocaten en ik begrijp ook dat jij het vooral praktisch wilt houden. Je wilt tips hebben die je gelijk toe kan passen. En laat ik nu ook nog alle chakra’s, kleurtypes, gedragsstijlen en schaduwkanten kennen zodat er een mooie mix van kennis en mindset in mijn rugzak zit. En daar ga jij in mijn trainingen dus allemaal van profiteren! 

Iets voor jou?

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor werknemers op commerciele afdelingen of zzp’ers. Voor mensen die begrijpen dat je iets ‘moet’ met een klacht. Dat een klacht vervelende juridische gevolgen zou kunnen hebben. Het kan dat je klachten makkelijk en snel zelf oplost maar dat je dan toch nog met een naar gevoel achterblijft. Enige zelfreflectie en relativeringsvermogen moeten ook wel aanwezig zijn om mijn training te volgen en als je niet van de humor bent (of licht sarcasme schuwt) ga dan alsjeblieft wat anders doen. 

Perfect! Dan begrijp jij dat je het bedrijf goed moet indekken tegen simpele juridische dingen die enorme financiële gevolgen kunnen hebben als je ze niet op orde hebt. Laat je werkgever je vooral sponsoren en vraag naar het opleidingsbudget voor jou als werknemer om deze training te kopen.

Dan kun je wel wat mindset oefeningen gebruiken en raad ik je de training zeker aan. Klachten zijn soms ook snel op te lossen natuurlijk. Iemand die iets terug komt brengen in de winkel, een artikel retourneert of toch liever een ander artikel wenst. Allemaal snel en vrij makkelijk op te lossen maar het gaat er ook om hoe jij je van binnen voelt. Wat gebeurt er met je er waar komt dat vandaan? Dat is waar deze training dieper op inzoomt. En geloof me, ik heb al zoveel klachten over me heen gekregen (juristen blijken ook een makkelijk doelwit te zijn) dat ik weet waar ik het over heb en hoe diep iets kan raken. 

Wat gaaf! Dat heb ik dus ook gedaan. Ik begrijp hoeveel stress dat geeft. “Kan ik dat allemaal wel?” “Ben ik daar niet te oud voor?” “Ik zit niet eens op Instagram” Deze training is zeker wat voor jou. Ik help je die eerste juridische stappen te zetten. Dit is echt een instap training die makkelijk te volgen is voor jou. Geen ingewikkelde digitale snelle hypes maar gewoon vanaf je laptop inloggen en stap voor stap de instructies volgen. Jij kan dit. 

Helemaal top, dan is dit echt wat voor jou. Vaak gruwel je als ondernemer bij alles wat juridisch is en wil je je daar het liefst totaal niet mee bemoeien en dat begrijp ik. We werken daarom ook gelijk aan je legal mindset. Jij bent je als ondernemer bewust bent van het feit dat alle ondernemers nu eenmaal fouten maken en houdt daarnaast van persoonlijke ontwikkeling maar je wilt niet al je geld wegbrengen naar dure advocaten of juristen. Say no more. Push that button. 

Haha nou welkom bij de club, ik ben zelf ook 40 plus dus ja, natuurlijk is het dan iets voor jou. Ik begon mijn eigen bedrijf pas na mijn 40ste en moest toen ook nog alles ontdekken. Mijn ervaring is dat je juist sneller leert omdat je begrijpt hoe je zelf in elkaar steekt en weet wat bij je past en wat niet. Hoe meer levenservaring, hoe beter de training aansluit. Je hoeft alleen maar in te loggen en dan zit je al in de training en wijst alles zichzelf. En heb je vragen, kun je me altijd even mailen. 

Ik weet dat er bijna nergens juridische modules in de lesstof zitten. Veel te ingewikkeld, te duur of totaal niet praktisch. Maar dan lever jij mooie vakgetrainde mensen af en start er vervolgens niemand een eigen bedrijf. Veel te eng, geen kennis, noem maar op. Zonde, toch?  

Deze training kan daarom ook heel goed als module mee in een groter aanbod. Volg hem dan vooral eerst even zelf, dan weet je wat je je klanten aanbiedt en waarom ze deze training echt bij mij moeten volgen.

Niet doen, jij hebt vooral nodig dat je je eigen mening gaat vormen en werkervaring op gaat doen. Deze training is niet voor jou gemaakt.

Ik spreek veel mensen die tegen me zeggen: “Had ik maar zo’n training gevolgd toen ik net begon met ondernemen.” Deze training is dus vooral iets voor de mensen die jij coacht. Voor de startende ondernemers die wel wat hulp kunnen gebruiken, juist ook op juridisch vlak. Ik ga er dan wel vanuit dat jij een ervaren business coach bent en niet iemand die het 3 jaar na de studie al zat is om in vaste dienst te werken en zichzelf dan business coach noemt. Als je tot die laatste groep behoort dan nodig ik je van harte uit om deze training eerst zelf te volgen. 

Niet doen, als je zelf een juridische afdeling hebt dan draai je waarschijnlijk al een tijdje mee en dan heb je inmiddels ook al het nodige aan klachten en andere negatieve uitingen in je bedrijf mee gemaakt. Klacht ontvangen? Dan kun je die naar jouw juristen doorzetten. Helemaal prima. 

Niet doen. Ieder zijn smaak. Ik heb liever mensen die er wel van houden dan mensen die hem volgen en vervolgens slechte reviews geven op de vorm. Ik heb je namelijk van tevoren gewaarschuwd. 

Je kan er al in 2 uur doorheen zijn. Maar je kunt er ook de tijd voor nemen en elke dag of week tijd voor reserveren. Wat jij wilt. Als je maar begint en het afmaakt. Half werk is geen werk dus GO FOR IT!

Wat anderen zeggen over Miranda

Léon Koppen
Léon Koppen
7. November, 2021.
Miranda heeft mij erg goed op weg geholpen met de start van mijn bedrijf incontrolbouw.nl Sterk legal advies, eerlijk en to-the-point.
Rudolf Pruijn
Rudolf Pruijn
22. Juni, 2021.
Dank je Miranda. Voor doortastende aanpak. Je heb me weer geholpen met onderwerpen waar ik anders niet aangedacht had met het opstellen van het huurcontract.
Pascalle Speijers
Pascalle Speijers
22. Juni, 2021.
Samenwerken met Miranda is prettig. Zij is juridisch zeer kundig, is kritisch maar ook toegankelijk en open. Ze is erg flexibel en geeft op voorhand duidelijk aan wat je kan verwachten. Pascalle Speijers | Bewust Adviseurs
Zuivere Communicatie
Zuivere Communicatie
28. Januari, 2020.
Sinds kort geef ik schrijftrainingen en omdat dat wat risico met zich meebrengt, wilde ik graag dat Miranda mijn Algemene Voorwaarden zou aanpassen. Het eerste wat ze zei was dat ze mijn oude AV niet bij mij vond passen. Huh? Nooit geweten dat AV zo persoonlijk zijn! Samen hebben we ze doorgenomen en wat ik wilde, heeft Miranda vertaald in mijn nieuwe AV. Hierna heeft ze ze uitgelegd, zodat ik precies weet waar mijn klanten en ik aan toe zijn. Daarbij gaf ze ook tips voor mijn contracten, zodat alles matcht en afgedekt is. Nu weten zowel mijn klanten als ik precies waar we aan toe zijn. Dat vind ik wel zo’n veilig idee. Aan alles merkte ik dat Miranda een vakvrouw is, goed invoelt wat je als ondernemer wilt en het belangrijk vindt dat je begrijpt wat erop papier staat. Ik kan Miranda echt aanraden!
Fabian Bovenlander
Fabian Bovenlander
13. Januari, 2020.
Erg fijn om het ‘minder leuke’ maar oh zo belangrijke van het starten van een onderneming uit handen te kunnen geven aan Miranda. Met haar professionele advisering hebben we een goede basis waar we jaren mee vooruit kunnen. Daarnaast voelt ze goed aan waar ze extra aandacht aan moet schenken gedurende het proces om alle vennoten aangehaakt te houden.
Y Hoo
Y Hoo
10. Januari, 2020.
Ik ken Miranda als een goede mediator en zou haar zeker aanraden!
Joost de Boer
Joost de Boer
9. Januari, 2020.
Miranda heeft ons ondersteund op een leuke, fijne en vooral kundige manier. Hoe zij kijkt en adviseert tijdens zo'n proces is breed en dat is fijn. Zij heeft aan onderdelen gedacht die ons mogelijk problemen konden opleveren. Dit is precies wat je wilt in zo'n proces. Krachtig daarin: Ze heeft de regie bij ons gelaten en het is proces gebleven.
Wannes Huijben
Wannes Huijben
8. Januari, 2020.
Miranda is een professionele en betrokken mediator die vanuit haar ervaring, door goede vraagstelling en procesbegeleiding echt tot de kern komt van het conflict. Daardoor helpt ze je echt verder om er samen uit te komen.
Rene Giesbertz
Rene Giesbertz
7. Januari, 2020.
In een heel relaxte sfeer een goede basis neergelegd voor onze V.O.F.. Zaken waaraan wij nog niet hadden gedacht zijn nu prima verwerkt in ons vennootschapdocument.

Zodra je de training hebt gekocht

Stap 1 :

Krijg je gelijk een e-mail met de inloggegevens voor de beveiligde online leeromgeving. 

Stap 2:

Je ziet in de training heel gemakkelijk wat je moet doen. Er staan in totaal 20 video’s klaar. Kies je eigen volgorde of volg van boven naar beneden. Jij bepaalt. Je hebt toegang tot de 5 modules van de training en ook nog module 6 waarin ik een toets voor je heb klaargezet. In verschillende modules vind je extra lesmateriaal om te downloaden. Doe dat gelijk zodat je dit altijd achter de hand hebt. 

Stap 3:

Je hebt 6 maanden de tijd vanaf het moment van aankoop, om de training te volgen. Daarna sluit jouw toegang en kun je niet meer bij de training. Boter bij de vis, zeg maar. Aanpakken die handel. 

CHECKLIST

Ja, de prijs is inderdaad erg laag…

 Maanden aan werk zit er in deze training. Vele extra’s hebben we eraan toegevoegd maar de training moet ook toegankelijk blijven dus…you’re welcome!

Er zit in de training ook een CHECKLIST die je kunt downloaden voor het screenen van je klanten. Sla deze op en loop de stappen elke keer door als je nieuwe klanten binnen krijgt die niet meteen betalen. Super handig en inclusief alle linkjes naar de websites die ik altijd gebruik om klanten te screenen! (Helemaal AVG proof natuurlijk voor de privacy-nerds onder ons).

MINIMALE INVESTERING VAN € 197,- ex btw

Gun jezelf een juridische mindset zodat je echt lekkerder gaat werken. Leer wat je juridisch kunt doen als je een klacht binnen krijgt ….en hoe je daar relaxt mee omgaat. Bespaar dure advocaatkosten en ga lekkerder ondernemen omdat je juridisch weet waar je aan toe bent en wat je moet doen als je een klacht ontvangt. Ik deel al mijn kennis en ervaring graag met je. Als je de training nu meteen koopt, heb je gelijk al toegang tot de training.